субота, 18 січня 2014 13:30

Вірус свободи треба поширити по всій Україні — експерт

Вірус свободи треба поширити по всій Україні — експерт
фото: dom3d.livejournal.com

Президент Віктор Янукович може відмовитися від своєї посади тільки якщо не зможе виконувати обов'язки. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Це за Конституцією. Можна цього добитися не зовсім законним способом. Для прикладу — грузинський сценарій, коли багато людей заходить у президентський маєток і він, вражений цим, підписує указ про свою відставку. Якщо це будуть сотні тисяч людей, то Янукович може погодитися на дострокові президентські вибори. Перед тим має відбутися робота із силовими структурами — щоб розступилися і люди зайшли. Поки що Янукович бачить Майдан по телевізору або читає про нього в аналітичних записках", - зауважив експерт.

За його словами, оголошений опозицією страйк — реальний.

"Мають стати не лише заводи і фабрики, а й поїзди, уся інфраструктура. Все залежить від форми страйку. Лікарі, вчителі можуть повісити стрічку чи наліпку на груди "Я проти влади". Журналісти можуть відмовитися писати про владу. Перевізники — перестати платити в бюджет влади, яка їм не подобається. Найкраща форма страйку - візуальна. Тоді буде розуміння, наскільки по країні несприйняття влади. Вірус свободи треба поширити по всій Україні. Наприклад, селяни приходять до голови і кажуть: досить! До районного начальника — те саме. Якщо ти в Києві не керуєш ситуацією на місцях і тобі не йдуть гроші — катастрофа. Є теорія "уколів шпилькою": це буде довше, але може вивести з ладу владний організм. Треба, щоб чинна влада не могла спокійно існувати в системі координат, яку сама створила", - наголосив Бала.

Зараз ви читаєте новину «Вірус свободи треба поширити по всій Україні — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі