вівторок, 24 травня 2022 13:59

Війна проти України стане стратегічною поразкою для Путіна - голова Єврокомісії в Давосі

Війна проти України стане стратегічною поразкою для Путіна - голова Єврокомісії в Давосі
Євросоюз робить усе можливе, щоб Україна вистояла у боротьбі за свободу та демократичне майбутнє. Фото: eastnews.ua

Агресія Росії проти України стане стратегічною поразкою для президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Євросоюз робить усе можливе, щоб Україна вистояла в боротьбі за свободу та демократичне майбутнє, заявила у Давосі під час виступу на Всесвітньому економічному форумі президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Укрінформ.

"Стримування російської агресії є завданням для всього глобального співтовариства. Україна має виграти цю війну. Агресія Путіна має бути його стратегічною поразкою. Тож ми зробимо все, що можемо, щоб допомогти українцям перемогти та знову взяти своє майбутнє у власні руки", - сказала вона.

За її словами, на форумі змушені розглядати ціну та наслідки путінської війни, хоча всесвітній економічний форум завжди був місцем для зміцнення міжнародних зв'язків та для пошуку спільних рішень для найбільших викликів у світі, включаючи кліматичні зміни, прояви глобалізації, цифрову трансформацію та мінімізацію ризиків для світових демократій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Україна впаде, Росія піде далі - Зеленський спрогнозував наслідки для Заходу

"Сценарій цієї російської агресії проти України йде просто з минулого століття. Йдеться про ставлення до мільйонів людей не як до людських істот, але як до "населення" без обличчя, яке можна переміщувати або контролювати, або використовувати як буфер між військовими силами. Це - про намагання зруйнувати прагнення цілого народу за допомогою танків", - сказала голова Єврокомісії.

Вона додала, що зараз під питанням весь міжнародний порядок.

Саме тому, зазначила фон дер Ляєн, вперше в історії Європейський Союз надає військову допомогу країні, що перебуває під атакою. ЄС мобілізував всю свою економічну потужність, європейські санкції та свідомі самообмеження західних компаній підривають російську економіку та позбавляють пального кремлівську машину війни.

Вперше в історії країни-члени піклуються про 6 млн українських біженців та надають допомогу для ще 8 млн внутрішньо переміщених осіб у самій Україні.

"Поряд з цим, Україна потребує прямої бюджетної підтримки просто зараз, щоб підтримувати дієздатність економіки. Йдеться про пенсії, заробітні плати, про базові послуги, що мають надаватися (населенню). Ми запропонували 10 мільярдів макрофінансової допомоги. Це найбільший пакет макрофінансової допомоги для третьої країни, який будь-коли розглядався Європейський Союзом", - зазначила вона.

G7 виділять $19,8 млрд фінансової допомоги Україні. Відповідне рішення міністри фінансів і керівники центральних банків G7 ухвалили під час зустрічі в німецькому Петерсберзі. Кошти підуть на підтримку державних фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Війна проти України стане стратегічною поразкою для Путіна - голова Єврокомісії в Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі