субота, 30 серпня 2008 12:09

Відносини України з НАТО не загрожують Росії

Відносини України з НАТО не загрожують Росії
Україна, як тільки вона почне відповідати критеріям Європейського Союзу, повинна стати повноцінним членом ЄС, йдеться в авторській статті міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Мілібенда.

У статті наголошується, що перспектива і реальність членства в Євросоюзі підсилили стабільність, процвітання та демократію в країнах Східної Європи, і вони повинні зробити те саме і для інших країн, зокрема, для України, передає УНІАН.

Кажучи про відносини України з НАТО, Мілібенд відзначив, що вони не є загрозою для Росії. "Вони повинні служити для того, щоб підсилити українські демократичні інститути та її незалежність - і Росія від цього з часом навіть виграє", - відзначив міністр закордонних справ Британії в своїй статті.

Він також відзначив, що Україна є "ключем" у відносинах ЄС з Росією. "Вона (Україна - ред.) має сильні зв"язки з Росією, в яких обидві країни є дуже зацікавленими. Але, в той же час, Україна є європейською країною. Українські лідери заявили про прагнення вступити в Європейський Союз", - йдеться в статті Мілібенда.

Зараз ви читаєте новину «Відносини України з НАТО не загрожують Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі