неділя, 21 серпня 2011 16:15

Від здобуття незалежності програли люди зі стадними інстинктами — Цибулько

Від здобуття незалежності програли люди зі стадними інстинктами — Цибулько

Політичний експерт Володимир Цибулько розповів Gazeta.ua, хто програв від здобуття Україною незалежності

Він зазначив, що не отримали від суверенітету нічого люди зі стадними інстинктами.

"Ті, для кого робота, трудовий колектив був другим домом. Їм було добре за комуністичного феодалізму: велика структура давала їм путівки у відомчі санаторії, платила 13-ту зарплату. Навіщо кудись рватися, змінювати обставини з власної волі?", - вважає Цибулько

Від демонтажу індустріальної системи дуже постраждали робітники заводів.

"За останні роки не виникло нових індустрій, промислового виробництва. Конкурентноздатною стала лише телеіндустрія. За стилістикою, способом подачі інформації вона мало відрізняється від іноземної. Формується з вітчизняних кадрів. А от металургійна галузь уже потребує фахівців із зарубіжною підготовкою", - зазначив експерт.

Південні регіони придавила пострадянська інерція, а Крим застряв в ідеології, особливо Севастополь, впевнений політолог.

"Місто могло б розвиватися як порт, вмонтуватися в торговельну мережу й розвивати туристичну галузь. Але Чорноморський флот відкладає ці перспективи щонайменше на 50 років".

Найкраще про перемогу певної моделі суспільного укладу свідчить бажання студентів вчитися на певній території.

"Цього року львівські вузи зібрали найбільше вступників. Студенти потяглися вчитися на Західну Україну, бо тамтешня модель економічного укладу, стосунків людини і влади, людини і церкви є перспективнішою. Територія, де панує індустріальна інфраструктура, Донбас і Харківщина, менш приваблива", - підсумував Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Від здобуття незалежності програли люди зі стадними інстинктами — Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі