пʼятниця, 21 березня 2014 15:32

Від влади вимагають створення комісії для виведення українських військових з Криму

Від влади вимагають створення комісії для виведення українських військових з Криму

Від прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Олександра Турчинова вимагають створення спеціальної міжурядової комісії для вирішення питань про розблокуванню військових частин і кораблів ВМС України на території Криму та їх виводу на материкову Україну. Відповідне звернення озвучив керівник Центру антикризових програм Валерій Коновалюк.

Ще вчора політик перебував на території автономії, де став свідком штурму російськими військовими штабу ВМС України. У Севастополь приїхав разом з колишнім Омбудсменом Ніною Карпачовою.

- Ми прибули, як приватні особи. Метою візиту було недопущення кровопролиття, а також підтримка військовослужбовців, які залишилися вірні присязі, - каже Валерій Коновалюк.

З його слів, в українських військових зараз закінчується продовольство та вода, на них тиснуть психологічно. А з міністерства не надходять жодні чіткі накази.

- Міністерство має негайно вивести українські частини з Криму, а комісія - не допустити провокації під час цього. У частинах закінчується їжа та вода, кораблі стоять заблоковані російськими військовими. Наші військові після виведення, мають отримати статус учасників бойових дій зі всіма пільгами. А їх діти - пільги при вступі до університетів. Для тимчасового їх розміщення можна використати санаторії і будинки відпочинку Федерації профспілок України. А правоохоронці мають найти та притягти до відповідальності всіх осіб які причетні до розвалу Української армії, корупції та зловживань, які привели до втрати боєздатності наших Збройних сил, - заявляє Валерій Коновалюк.

Також має бути створений міжнародний фонд для забезпечення житлом сімей військовослужбовців виведених з території окупованого Криму. Для фінансування треба залучити країни-гаранти Будапештського меморандуму 1994 року.

Зараз ви читаєте новину «Від влади вимагають створення комісії для виведення українських військових з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі