четвер, 03 травня 2007 09:14

Верховна Рада радить Станік та Пшеничному ігнорувати Ющенка

Верховна Рада закликатиме Сюзанну Станік та Валерія Пшеничного не виконувати укази президента про своє звільнення з посади суддів Конституційного суду.

Про це повідомив член фракції Партії регіонів Василь Кисельов у середу в ефірі 5 каналу.

"Ми будемо закликати цих суддів не виконувати указ президента, тому що він є незаконним", - зазначив він, додавши, що "завтра буде прийнята постанова".

"Це війна законів, але в це нас втягнув президент. І на кожен указ президента буде наша реакція", - підкреслив депутат.

Він також висловив переконання, що Станік та Пшеничний будуть через суд відновлені на посаді.

"Що стосується поновлення на роботі, то ідуть через суди загальної юрисдикції і поновлюються на роботі. Жовтяка поновили, Піскуна поновили, поновлять і цих людей", - впевнений Кисельов.

Також депутат висловив думку, що "колеги з КС зреагують на те, що їхніх колег звільняють незаконно".

Крім того, він зазначив, що на засіданні Верховної Ради пропонуватиме спікеру Олександру Морозу та прем"єру Віктору Януковичу звернутися до країн-гарантів безпеки, територіальної цілісності та суверенітету України, "тому що зайшло далеко".

Водночас на запитання, якою буде реакція коаліції на продовження Центрвиборчкомом терміну подання списків окружних комісій, Кисельов відповів: "Абсолютно толерантна – ніяка, тому що нас ці вибори не стосуються. Указу президента до рішення Конституційного суду ми не визнаємо", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада радить Станік та Пшеничному ігнорувати Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі