середа, 04 квітня 2007 11:45

Верховна Рада побачила Ющенка поза межами закону

Верховна Рада заявляє, що "після того, як Президент переступив Конституцію і поставив себе поза межами закону, всі його укази і розпорядження є хіба що суто внутрішніми документами для його Секретаріату". Про це йдеться у заяві парламенту, яку народні депутати ухвалили 257 голосами.

"Верховна Рада України попереджає керівників державних органів, голів обласних і районних державних адміністрацій, всіх державних службовців, що в парламентсько-президентській республіці всі постанови Верховної Ради України обов"язкові для виконання, а невиконання їх тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність", - йдеться у заяві.

"Ніякими президентськими указами та розпорядженнями не можна відмінити Конституцію і закони України, постанови її парламенту, а дискредитація парламентаризму і вищого законодавчого органу є кримінальним злочином. Після того, як Президент переступив Конституцію і поставив себе поза межами закону, всі його укази і розпорядження є хіба що суто внутрішніми документами для його Секретаріату", - заявляє Верховна Рада.

У заяві зазначається, що підписаний Президентом указ про припинення повноважень Верховної Ради п"ятого скликання носить антиконституційний характер. "глава держави, не звіривши свій крок з Конституцією, зокрема, з її 90-ю статтею, вчинив посадовий злочин, назва якому - державний переворот", - йдеться у заяві. При цьому депутати також наголошують, що Парламент та Кабінет Міністрів указ Президента не визнають, передає proUA.
Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада побачила Ющенка поза межами закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі