четвер, 07 березня 2024 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія закупить 10 тис. дронів для ЗСУ

Велика Британія закупить 10 тис. дронів для ЗСУ
Велика Британія закупить дрони для Збройних сил України. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс під час візиту до Києва оголосив про виділення 325 млн фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тис. дронів для Збройних сил України.

Про це повідомила "Європейська правда".

Під час свого третього візиту до України Шаппс у супроводі голови Генерального штабу Збройних сил Великої Британії адмірала Тоні Радакіна зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим.

Британський міністр оголосив, що його країна виділяє 325 млн фунтів стерлінгів - на 125 млн більше, ніж оголошувалось раніше - для постачання понад 10 тис. дронів, зокрема більшість FPV-дронів, 1000 ударних безпілотників, а також розвідувальні і морські дрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив призначення Залужного послом

Минулого місяця Грант Шаппс повідомив, що Велика Британія передасть Україні 200 протитанкових ракет Brimstone.

12 січня у Київ приїжджав прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Сунак оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у £ 2,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія закупить 10 тис. дронів для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі