четвер, 05 січня 2023 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія і Німеччина зробили заяви щодо України

Великобританія і Німеччина продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

Зокрема – зброєю, постійно адаптуючи допомогу під потреби України. Про це це заявили міністри закордонних справ обох держав після першого німецько-британського стратегічного діалогу у Лондоні 5 січня, повідомив "Укрінформ".

Автор: Getty Images
  Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі із німецькою колегою Анналеною Бербок у Лондоні, 5 січня.
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі із німецькою колегою Анналеною Бербок у Лондоні, 5 січня.

"Ми як Федеративна Республіка Німеччина постійно уточнюємо, що ще ми можемо зробити разом з партнерами. Для нас важливо постійно перевіряти разом із союзниками, що ще потрібно з військової техніки", – сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина назвала наміри Путіна

"Ми повинні постійно дивитися, що ще ми можемо зробити, насамперед, з точки зору воєнної підтримку. До цього відносяться оборонні озброєння. Але також засоби, які Україні потрібні для звільнення захоплених територій і людей на них, які страждають від російського терору", – заявила міністерка.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін вірить, що він має "довше дихання". Путін сподівається, що Україна втратить підтримку і в неї закінчиться озброєння, зі слів Бербок.

Поки Путін у це вірить, він буде продовжувати війну, сказала дипломат. Наголосила на необхідності позбавити Путіна такої надії.

Міністр закордонних справ Великої Британіяї Джеймс Клеверлі заявив, що Javelin і Nlaw надзвичайно допомогли українцям на першому етапі війни. Зараз постачаються озброєння, які допомагають завдати вирішального удару по російським цілям, сказав.

"Ми продовжимо розмови напряму з українським керівництвом, а також з нашими міжнародними партнерами, щоби постачати те, чого вони насправді потребують у наступній фазі, щоби звільнити свою країну", – заявив Клеверлі.

Сьогодні уряді Німеччини повідомив про передачу Україні пускових установок для APWKS і пікапів.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Обговорили оборонне співробітництво.
Зараз ви читаєте новину «Велика Британія і Німеччина зробили заяви щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі