пʼятниця, 30 листопада 2018 12:56

Варто затримати російські судна - Гройсман

Варто затримати російські судна - Гройсман
Гройсман: Україна повинна ввести дзеркальні заходи у відповідь на відкриту агресію Росії. Фото: dengi.bm.img.com.ua

Україна повинна ввести дзеркальні заходи у відповідь на відкриту агресію Росії та затримання нею українських кораблів і моряків в Азовському морі.

Інцидент у Керченській протоці ще раз продемонстрував, що РФ є агресором і окупантом, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє "Урядовий портал".

"Ситуація в Азовському морі - це неприхована агресія. І вона буде обговорена на саміті G20. Росію треба зупиняти. Вони нападають на весь демократичний світ, і це не може залишатися без адекватної реакції. Очікуємо жорсткої реакції щодо агресора. Єдиний правильний варіант - дзеркальність щодо Росії", - сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман обговорив із німцями спільне управління українською ГТС

Прем'єр наголосив, що якщо Росія "незаконно затримує наші кораблі та відправляє до в'язниці наших військовослужбовців ВМС, то слід затримати російські судна".

Водночас керівник апарату глави СБУ Ігор Гуськов розповів, що в Україні вже ухвалюють рішення щодо здійснення дзеркальних дій у відповідь на агресію Росії у Керченській протоці.

"Щодо дзеркальних дій. Так, ухвалюють рішення щодо здійснення відповідних дзеркальних дій як відповідь нашої країни російському агресору", – заявив він.

Представник СБУ також відзначив, що сьогодні всі державні інститути – спеціальні служби України, ЗСУ та волонтери роблять усе, щоб повернути з російського полону моряків та українські захоплені судна.

Українці житимуть далі звичайним життям. Воєнний стан триватиме 30 днів і потім завершиться. Про це сказав прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

Збройні сили України, уряд, місцеві органи влади зроблять все для того, щоб консолідувати всі зусилля для підвищення рівня безпеки та оборони всередині країни", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Варто затримати російські судна - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі