четвер, 11 червня 2020 12:53

Вакарчук підтвердив складання мандата

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук складає повноваження народного депутата. Про це він заявив журналістам у четвер.

  Вакарчук вийшов до преси з колегами-депутатами.
Вакарчук вийшов до преси з колегами-депутатами.

Заяву про складання повноважень політик зареєстрував сьогодні.

"Рік тому, коли був у цей час на виборах, мене постійно запитували виборці, яка моя основна мета походу в політику? Я тоді говорив усім: моя мета привести в парламент нових, професійних, порядних, патріотичних людей. Мене не цікавлять посади, політична кар'єра. Мене не цікавить влада. Я хочу змін у країні.

І от, я вважаю, що великою мірою наше завдання здійснилося. Фракція "Голос" хоч і невелика, але дуже впливова в парламенті. Це найкраща фракція в парламенті. Тому частково моє завдання виконане", - сказав він.

Вакарчук нагадав, що 3 місяці тому "Голос" очолила Кіра Рудик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді є договорняки. Іде торгівля голосами – Кіра Рудик

"І основне завдання, яке я тоді ставив, зробити так, щоб партія перестала асоціюватися з її лідером - зі мною, успішно виконали. Партії вождистького типу, які в Україні скрізь, - ефективні. Але це ніколи не приведе нашу державу в Європу", - продовжив Вакарчук.

Він заявив, що останні 3 роки "на нього персонально постійно намагаються лити інформаційне лайно, дезінформацію, бруд".

"На мене це взагалі ніяк не діє - лийте на здоров'я. Але це все з'явилося тоді, коли в чиїсь хворобливій уяві виникла параноїдальна думка, що я балотуватимуся у президенти. І з того часу не припинялося. З одного боку вороги України, з другого боку - корупціонери, які обливають брудом, щоб поставити мене в один ряд із ними. Але найбільше мені дістається від тих, кого я волів би називати товаришами. Це ті політичні лідери, їхні команди, які ніяк не можуть вибачити мені, нашій партії, що ми забираємо у них монополію на звання найбільших патріотів. Хоч що б ви робили - це не діяло і ніколи не діятиме", - заявив політик.

2007-го Святослав Вакарчук обирався до Верховної Ради. Йшов 15-м у списку блоку "Наша Україна". Народним депутатом пробув 389 днів, достроково склав повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук підтвердив складання мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі