пʼятниця, 31 липня 2020 19:43

Ваган Симонян і "Телетрейд" пережили другу PR-атаку - ЗМІ

Ваган Симонян і "Телетрейд" пережили другу PR-атаку - ЗМІ
Володимир Чорнобай і його партнер Ваган Симонян на презентації спільного проєкту

Щойно в ЗМІ з'явилася інформація про можливу участь Вагана Симоняна в чергових місцевих виборах 25 жовтня в Одесі, як відразу почалася кампанія з його дискредитації. Недоброзичливці бояться, що успішний бізнесмен, меценат і активіст вірменської громади Одеси складе конкуренцію на політичній арені. Їх побоювання не марні. За спиною Симоняна стоїть професійна команда колишніх управлінців TeleTrade і Центру Біржових Технологій, яких звинуватили в шахрайстві, передає "Бізнес.медіа".

Як з'ясувала редакція "Бізнес.медіа", Ваган Владикович поки не зможе брати участь у виборах в Україні. Він є громадянином Російської Федерації та поки що не отримав українське громадянство (підтверджуючі документи є в розпорядженні редакції "Бізнес.медіа"). Маючи на руках лише російський паспорт, брати участь у виборах неможливо. Однак навіть припущення про таку можливість змусило недоброзичливців Вагана Симоняна діяти.

Конкуренти завдали інформаційного удару по його професійній діяльності. В УНІАН відбулася пресконференція так званих "клієнтів" 2016 року. Чому обрано саме цей часовий період, а не якийсь інший, зрозуміло. В цей час Ваган Владикович вивів TeleTrade на позиції лідера позабіржового ринку України, про що він неодноразово заявляв у пресі. Наприкінці 2019 року Ваган Симонян покинув компанію, про що і повідомив ЗМІ.

На пресконференції учасники по черзі зачитували з папірця заздалегідь заготовлений кимось сценарій, де перераховували старі як світ претензії та наводили сумнівні аргументи. Мовляв, компанія, якою керував Ваган Симонян, вела щодо своїх клієнтів недобросовісну політику.

Виникає відчуття дежавю. Минулого року Центр Біржових Технологій вже зазнавав подібних нападок. Використовуючи подібні PR-технології, шахраї намагалися зіграти на очорненні його репутації в інтернеті.

Відповідаючи на ті ж самі голослівні звинувачення, ЦБТ провів у тому ж УНІАН пресконференцію, на якій колишній фінансовий аналітик TeleTrade Богдан Терзі докладно розповідав про причини, через які в Україні процвітає кібершахрайство. По-перше, це слабка законодавча база. А по-друге, низький рівень фінансової грамотності. Саме для її підвищення Ваган Симонян спільно з TeleTrade і створив "Центр Біржових Технологій" - організацію, що займається безкоштовним навчанням роботі на фінансових ринках і підвищенням фінансової грамотності населення, про що Ваган Симонян неодноразово розповідав ЗМІ.

І ось історія знову повторюється. Щоправда зараз так звані "клієнти" розповідають, що керівництво компанії TeleTrade, з яким у Вагана Симоняна окремий спільний бізнес, зазнає в Росії гонінь. Мовляв, цей факт є для них показовим. Так, в Росії весь приватний бізнес піддається гонінням - і це не секрет. На підприємців відкриваються липові кримінальні справи. Десятки тисяч бізнесменів опиняються в СІЗО лише тому, що їхній бізнес комусь сподобався.

Організатори пресконференції не посоромилися обмовити не тільки давнього партнера Вагана Симоняна Володимира Чернобая, але і його вдову Ганну Чернобай.

У своєму виступі викривачі посилалися на ангажовані провладні російські ЗМІ, які, як відомо, готові перевернути будь-яку інформацію з ніг на голову, бездоказово звинуватити і назвати шахраєм без рішення суду будь-кого. Таке неприпустимо в жодній вільній європейській країні. Але чомусь учасники пресконференції пішли саме цим шляхом, закінчивши тим, що голослівно звинуватили правоохоронні органи України у хабарництві.

Ім'я Вагана Симоняна в зв'язку з цим не прозвучало, але виникає питання, хто і навіщо атакує ТелеТрейд і Вагана Симоняна?

Зараз ви читаєте новину «Ваган Симонян і "Телетрейд" пережили другу PR-атаку - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі