пʼятниця, 19 травня 2017 13:51

Вадим Рабинович розкритикував реалізацію програми "Доступні ліки" для пенсіонерів

Вадим Рабинович розкритикував реалізацію програми "Доступні ліки" для пенсіонерів
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вимагає службового міністерського розслідування причин фактичного зриву програми "Доступні ліки", яка повинна була стартувати ще 1 квітня

Політик закликав в.о. міністра охорони здоров'я терміново провести службову перевірку.

Про це йдеться у депутатському зверненні голови підкомітету ВР з прав людини та лідера політичної партії "За життя" Вадима Рабиновича на адресу Уляни Супрун.

Парламентарій у зверненні наводить слова виборців про те, що "в більшості аптек України про таку програму чули тільки в новинах", тобто фактично програма "Доступні ліки" досі не стартувала. За словами народного депутата, люди стурбовані тим, що ніхто не знає адресу та місця розташування тих аптек, де пенсіонери можуть отримати обіцяні ліки.

Вадим Рабинович вимагає від Уляни Супрун службового міністерського розслідування причин фактичного зриву програми "Доступні ліки", яка повинна була стартувати ще 1 квітня цього року і була розрекламована МОЗ як програма забезпечення пацієнтів похилого віку з низкою діагнозів безкоштовними або частково оплачуваними ліками.

"Я вимагаю не тільки розслідування і покарання винних за фактичний зрив програми, але й надання мені повного списку адрес аптек, які зобов'язані обслуговувати подібним чином пацієнтів, а також фінансового звіту про виділені бюджетні кошти на програму "Доступні ліки" та її рекламу, яка, на жаль, схоже, так і залишилася не більше, ніж рекламою", - заявив Вадим Рабинович у коментарі для ЗМІ.

Як повідомляли раніше, основою програми "Доступні ліки" стала часткова реалізація положень законопроекту авторства Вадима Рабиновича, згідно з яким держава надавала б безкоштовні ліки інвалідам, чорнобильцям, дітям-сиротам і пенсіонерам. Законопроект був схвалений парламентським комітетом з питань охорони здоров'я, однак МОЗ узятий на реалізацію у значно врізаному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Рабинович розкритикував реалізацію програми "Доступні ліки" для пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі