четвер, 17 жовтня 2024 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського

У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського
США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки продовжують обговорювати з Києвом план перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

Вашингтоном також ведеться робота стосовно й інших заходів в контексті американської допомоги, заявив під час брифінгу речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

"Я не збираюся вдаватися в подробиці, окрім того, що скажу: ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану", - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Американський чиновник у бесіді з представниками ЗМІ не став конкретизувати свою минулу заяву про продуктивні кроки, які влада США вбачає у даному плані. Зеленський ознайомив з документом американського колегу Джо Байдена під час візиту до США у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю

Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона. Він додав, що Байден у телефонній розмові з Зеленським 16 жовтня очевидно торкався питання плану перемоги України у війні проти РФ.

"Упевнений, що це була одна з тем розмови. Ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир", - додав представник Держдепу.

Війна в Україні може завершитися вже наступного року, якщо вдасться реалізувати план перемоги. Про це глава держави Володимир Зеленський заявив під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі