понеділок, 21 лютого 2011 13:31

В Ющенка не вірять у захист Грищенком російських українців

В Ющенка не вірять у захист Грищенком російських українців

У партії "Наша Україна" викликали несприйняття і подив заяви влади про нормалізацію стану справ із захистом українців в Росії, що розходяться з реальністю і заявами тривоги з боку самих представників української діаспори.

Це звучить по-особливому саме сьогодні - в Міжнародний день захисту рідної мови, повідомили у прес-службі "Нашої України".

Ця партія вважає, що намір видати бажане за дійсне важко сприйняти як солідну і зрілу позицію.

"У такому позиціонуванні знову повторюються принципи радянських підходів - "не бачу, не чую, не знаю", - зазначили партійці.

"Замість захисту і підтримки українців, які очікують не конфліктів, а конструктивної допомоги, здатної зупинити цинічну навалу російського офіціозу і влади, нинішня влада підіграє Кремлю, фактично погодившись з підставами для розпуску найбільших українських громадських організацій в Росії. Відтак, важко повірити у принциповість та ефективність такої влади на будь-яких інших зовнішньополітичних напрямах роботи", - заявили "нашеукраїнці".

У "Нашій Україні" заявляють, що продовжують роботу з моніторингу ситуації та інформування європейських партнерів.

"Існує маса засобів для підтримки українців у РФ. Ми закликаємо владу брати на озброєння позитивні приклади, відійти від поведінки виправдань, а підтвердити свою риторику діями", - вимагають політики.

Нагадаємо, в Об'єднанні українців Росії спростували інформацію про те, що у російської влади були підстави для претензій до організації. Про це йдеться у заяві прес-служби об'єднання у відповідь на виступ міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка у Верховній Раді.

Раніше Грищенко заявив, що російські правоохоронні органи мали підстави для претензій до українських організацій у РФ. Пізніше він відзначив, що в Україні немає можливості фінансувати українську бібліотеку в Москві з державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «В Ющенка не вірять у захист Грищенком російських українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі