неділя, 20 лютого 2011 13:36

Об'єднання українців Росії заявляє, що Грищенко каже неправду

Об'єднання українців Росії заявляє, що Грищенко каже неправду

У Об'єднанні українців Росії спростовують інформацію про те, що у російської влади були підстави для претензій до організації.

Про це йдеться у заяві прес-служби об'єднання у відповідь на виступ міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка у Верховній Раді.

Як відомо, Грищенко заявив, що Об'єднання українців Росії не проводило щорічні збори і відсутні відділення організації більш ніж у половині суб'єктів РФ, "що не дає їй законних підстав вважатися федеральною громадською організацією".

"Зазначені твердження є невірними, оскільки статутом ОУР не передбачено проведення ніяких "щорічних зборів". Вищим органом організації є Конгрес ОУР, який проводився, як і належить, один раз на чотири роки", - йдеться у заяві.

"Між конгресами постійно діючим керівним органом є Рада ОУР, засідання якої проводилися щорічно. Відділення ОУР створено у 45 регіонах Росії з 83, що, як легко підрахувати, складає 54,22 % від загальної кількості регіонів", - наголосили у об'єднанні.

"Крім того, справжня причина намагання ліквідувати федеральні українські організації була чітко названа міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим – ведення ними "політичної" діяльності", - зазначається у заяві.

Також у Об'єднанні українців Росії заявили, що не відповідає дійсності твердження Грищенка про те, що Бібліотека української літератури в Москві працює у нормальному режимі.

"Вилучено сервер, вінчестери комп'ютерів, книги, періодику. Не працює бібліотечний сайт, співробітники не можуть користуватися сучасними інформаційними технологіями, продовжуються їхні допити міліцією, колектив та читачі перебувають у постійній напрузі", - йдеться у заяві.

У об'єднанні заявили, що "зірвано усталений процес отримування читачами періодичних видань України, що призведе в майбутньому до повного припинення розповсюдження української періодики в Росії".

"Загалом висловлюємо жаль, що для виступу міністру закордонних справ України було підготовлено фактологічно невірні та такі, що вводять в оману народних депутатів України та українську громадськість, відомості", - наголошується у заяві.

"Об'єднання українців Росії та українські організації РФ чекають від МЗС України та посольства України в РФ не повторювання тенденційної та інспірованої інформації, а реальних кроків із захисту національно-культурних прав української громади", - заявили в ОУР.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання українців Росії заявляє, що Грищенко каже неправду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі