понеділок, 06 жовтня 2014 14:08

В уряді Німеччини попередили Росію про нові санкції

В уряді Німеччини попередили Росію про нові санкції
molbuk.ua

Уповноважений уряду ФРН зі співробітництва з Росією Гернот Ерлер вважає дії Росії недостатніми для врегулювання кризи в Україні.

Бездіяльність Москви в українському питанні може привести до нових санкцій.

"Європейські політики не бачать, щоб Росія сприяла реалізації досягнутих в Мінську угод з врегулювання кризи на Донбасі. Ми практично не бачимо тиску Росії на людей, які контролюють Донецьк і Луганськ, щоб пункти домовленостей могли виконуватися крок за кроком", - заявив Ерлер.

На його думку, відсутність прагнення до встановлення миру в Україні може обернутися для Росії новими санкціями з боку ЄС.

Ерлер зазначив, що сепаратисти в Донецьку і Луганську мають намір провести власні вибори 2 листопада, які не передбачені мінськими угодами контактної групи по Україні, і вважає, що вони "трактують домовленості як крок до незалежності".

Водночас уповноважений уряду Німеччини висловив упевненість, що призупинення і скасування санкцій проти Росії можливе, "але це першим ділом залежить від політичних рішень, прийнятих в Москві".

Зараз ви читаєте новину «В уряді Німеччини попередили Росію про нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі