вівторок, 03 вересня 2019 09:54

В уряді дали перший прогноз щодо завершення війни

В уряді дали перший прогноз щодо завершення війни
Вадим Пристайко запевнив, що Україна не йтиме на болючі компроміси для завершення війни. Фото: УНИАН

Уряд президента України Володимира Зеленського обіцяє завершити війну якнайшвидше, при цьому не йти на неприйнятні компроміси.

"Ми збираємося зробити це точно до кінця року", - заявив глава МЗС України Вадим Пристайко після переговорів у "нормандському форматі" на рівні політичних радників, повідомляє ukrinform.ua.

За його словами, під час зустрічі обговорили кроки, які відкриють шлях до саміту лідерів формату. При цьому на жодні неприйнятні компроміси Київ йти не збирається, а всі домовленості представлять громадськості.

"Жодних болючих компромісів, про які ми не домовлялися раніше, не було зроблено. Те, що нам доведеться робити певні болючі компроміси, - це рішення, починаючи з 2014-го", - сказав Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не будемо вести безкінечні переговори у різних форматах - Пристайко

Якби в України була можливість розв'язати це питання силою з самого початку, все було би вже завершено. Але Україна як держава відповідальна, все ще виконує ці рішення, які були досягнути лідерами 2014-го.

"Ми хочемо завершити цю війну. І президент Зеленський декілька разів пояснював: ми не можемо собі дозволити ще 5 років перебувати у тому стані, в якому знаходимося зараз - економічно, фінансово. Ми не збираємося кожного дня втрачати солдатів", - додав Пристайко.

Саміт лідерів "нормандської четвірки" відбудеться за умови, якщо будуть виконані конкретні домовленості, досягнуті на вчорашній зустрічі на рівні політичних радників. 2 вересня у Берліні відбулися 8-годинні переговори, розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Він виступав як радник президента.

Зараз ви читаєте новину «В уряді дали перший прогноз щодо завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі