вівторок, 09 серпня 2022 01:02

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні визначається місце Європи на наступні 50-100 років – Подоляк

В Україні визначається місце Європи на наступні 50-100 років – Подоляк
Президент РФ Володимир Путін хоче знищити всю Україну. Фото: Офіс президента

Європа має допомогти Україні виграти війну, яку розвʼязала Російська Федерація, оскільки від цього залежить і місце європейської спільноти у наступному сторіччі.

Президент РФ Володимир Путін хоче повністю захопити Україну і знищити її, але на цьому він не зупиниться. Про це розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтервʼю Le Figaro, передає ОП.

На його переконання, світові лідери мають зрозуміти, що ця війна – це війна демократії проти авторитаризму. І якщо Росія переможе, то домінуватиме у Європі, а також спробує зазіхнути на інші країни, наприклад Польщу, країни Балтії, Молдову.

"Я також кажу нашим партнерам: якщо Росія переможе, то вона залишиться непокараною за свої жахливі воєнні злочини, які зараз побачив увесь світ", – додав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав ввести санкції проти РФ у відповідь на ядерний шантаж

З іншого боку, перемога над Росією забезпечить спокійне майбутнє Європі та країнам в інших частинах світу – без енергетичного, міграційного чи продовольчого шантажу та без загрози нового збройного конфлікту, наголосив він.

"Українці готові вмирати за свободу, і вони за неї вмирають. Завдання Європи – просто підтримати нас. Дайте зброю, дайте фінансову допомогу, дайте нам змогу виграти цю війну! Ми готові віддати свою кров, щоб люди залишалися вільними, щоб Європейський Союз залишався вільним. Сьогодні визначається історична конфігурація європейської спільноти на наступні п'ятдесят-сто років", – резюмував радник голови ОП.

Переговори з Росією можливі тільки за умови кількох тактичних поразок РФ. Сьогодні ж із російською стороною домовитися неможливо. Бо РФ обов'язково відмовиться або спробує обдурити договірні сторони, вважає Подоляк. Зараз Росія не має змоги захопити більше українських територій. Тому і завдає численних ударів по цивільній інфраструктурі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні визначається місце Європи на наступні 50-100 років – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі