понеділок, 08 серпня 2022 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Переговори з Росією можливі – Подоляк назвав ключову умову

Переговори з Росією можливі – Подоляк назвав ключову умову
Михайло Подоляк заявив, що Росія є ненадійною стороною у переговорах. ФОТО: ОП

Переговори з Росією можливі тільки за умови кількох тактичних поразок РФ. Сьогодні ж із російською стороною домовитися неможливо.

Бо РФ обов'язково відмовиться або спробує обдурити договірні сторони, заявив в інтерв'ю газеті Le Figaro радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

"Вона (Росія. – Gazeta.ua) на повну використовує свої експансіоністські можливості й хоче просунути статус-кво, який є неприйнятним для України. Тому треба розуміти, що переговорний процес із Росією можливий лише за умови кількох важливих тактичних поразок", – заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Апетити Росії зростуть" – Подоляк про ризики переговорів із Путіним

Зараз Росія не має змоги захопити більше українських територій. Тому і завдає численних ударів по цивільній інфраструктурі, додав радник глави ОП.

"Росія використовує стратегію терористичних атак, свідомо завдаючи ударів по місцях, де перебувають лише мирні жителі. Їхня мета – деморалізувати й посіяти паніку серед населення, щоб воно тиснуло на уряд і вимагало негайного укладення мирного договору на будь-яких умовах. Але Україна зараз вкрай мобілізована. Населення розуміє, що ті жертви, на які воно сьогодні йде, необхідні для перемоги над Росією", – сказав Подоляк.

Країна-агресорка Росія планує на пів року заморозити війну, щоб стягнути більше військ та озброєння на фронт. У Кремлі очікують, що західні союзники втомляться підтримувати Україну. Про це в інтерв'ю Tagesspiegel Михайло Подоляк заявляв раніше.

Зараз ви читаєте новину «Переговори з Росією можливі – Подоляк назвав ключову умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі