понеділок, 08 серпня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Апетити Росії зростуть" – Подоляк про ризики переговорів з Путіним

"Апетити Росії зростуть" – Подоляк про ризики переговорів з Путіним
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Зараз Україна й Росія не ведуть переговорів про війну й мир, тому що неможливо дійти консенсусу.

Однак якби переговори відбулися, то апетити б Росії зросли й через деякий час війна б продовжилася. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю El Pais.

"Для Росії вкрай важливо закріпити за собою захоплені території. Для України дискусія в цих умовах неможлива. Якщо переговори відбудуться сьогодні, Росія захоче закріпити за собою окуповані території, Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську області. Це означатиме, що апетити Росії зростуть і за деякий час матимемо продовження війни", – сказав Подоляк.

Він переконаний, що Росія стане набагато агресивнішою на європейському ринку й створить повний хаос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова підписати з Україною договір, який скидається на капітуляцію – Малюська

"Європа дорого заплатить за це падінням якості життя. Якщо Європа хоче відновити довоєнну Україну, необхідно, щоб ми тактично вигнали Росію з її території і щоб вона трансформувала свою нинішню агресивну політичну систему. Тільки тоді Європа зможе повернутися до мирного життя", – наголосив Подоляк.

Додав, у разі збереження хоча б одного вогнища напруженості у відносинах з Росією, буде війна без кінця.

"Якщо Росія не програє, вона й далі провокуватиме Європу в таких анклавах, як-от Придністров'я, Грузія і Північний Казахстан", – пояснив радник.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся в Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес "сильно ускладнився".

Колишній канцлер Німеччини Ґергард Шредер, якого називають другом президента Росії Володимира Путіна заявив, що Путін хоче знайти рішення шляхом переговорів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав, що всі заяви російських окупантів про "готовність до діалогу" є димовою завісою, керівництво РФ зараз націлене тільки на подальшу війну.

Україна повернеться до переговорів після звільнення територій, захоплених Росією впродовж останніх трьох місяців, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Апетити Росії зростуть" – Подоляк про ризики переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі