понеділок, 10 грудня 2012 19:30

В Україні відбувається інфляція вагомості прийняття законів - експерт

В Україні відбувається інфляція вагомості прийняття законів - експерт
Фото: radiosvoboda.org

В Україні відбувається інфляція вагомості прийняття законів.

Про це заявив член Конституційної асамблеї, народний депутат попередніх скликань Микола Шульга в ефірі "Ера-FM".

"Закон про референдум загострив увагу суспільства до процесу прийняття нових законів. Ще кілька років тому ми переймалися тим, що Верховна Рада часто-густо зволікає з прийняттям законів, а зараз зіткнулися з тим, що вони приймаються дуже швидко ... Відбувається інфляція вагомості прийняття законів", - сказав Шульга.

За його словами, суспільство має бути включене в прийняття доленосних законів.

"Перш ніж приймати якийсь закон, треба думати про наслідки. Хочу сказати як соціолог: у нас немає громадської експертизи проектів законів. У професійних осередках проходять лише деякі. Але потрібно, щоб різні прошарки суспільства могли висловити свій погляд", - зазначив Шульга.

Нагадаємо, 27 листопада Янукович підписав закон "Про всеукраїнський референдум".

Згідно з документом, темою референдуму можуть бути всі питання, пов'язані зі зміною Конституції, а також на будь-яку іншу тему, крім тих, які не допускаються Конституцією. Так, наприклад, предметом референдуму за народною ініціативою не може бути питання територіальних змін України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відбувається інфляція вагомості прийняття законів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі