четвер, 06 лютого 2014 09:36

В Україні більшість областей зацікавлені в Митному союзі - Глаз'єв

В Україні більшість областей зацікавлені в Митному союзі - Глаз'єв
Фото: ru.tsn.ua

Україна повинна стати федеративною державою.

Про це сказав радник президента Росії Сергій Глазьєв в інтерв'ю Коммерсанту-Україна.

"Думаю, це вже не ідея, а очевидна необхідність. В рамках жорсткого унітарної держави буде йти постійне протистояння. Щоб його припинити, потрібна федералізація", - підкреслив радник Президента РФ Володимира Путіна.

За його словами, потрібно дати регіонам достатньо прав, можливість самостійно формувати свої бюджети і можливість часткового зовнішньополітичного самовизначення.

Як приклад він навів Гренландію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР достатньо голосів для обрання нового спікера, але не вистачає на зняття Рибака - Луценко

"У світовій практиці є такі приклади, хоча вони і виглядають дивно з точки зору міжнародного права, коли в рамках однієї країни діють різні торгово-економічні режими. Наприклад, у складі Данії є Гренландія, при цьому Данія є частиною Євросоюзу, а Гренландія - ні. Так що це - здорове пропозиція для України", - зазначив Глазьєв.

За його словами, на сьогоднішній день економічні, культурні, людські зв'язки між областями Західної та Східної України менше, ніж зв'язки між Південно-Східної України і Росією, а також між західними областями та країнами Євросоюзу.

"Зараз це видно по механізмах культурного обміну, скоро це ж буде проявлятися і в економіці. Фактом є також те, що різні частини України тяжіють до різних торгово-економічних утворень. При цьому областей, зацікавлених в Митному союзі, набагато більше, ніж тих, хто може розраховувати на реальну вигоду від вільної торгівлі з ЄС", - вважає Глазьєв.

Зараз ви читаєте новину «В Україні більшість областей зацікавлені в Митному союзі - Глаз'єв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі