четвер, 06 лютого 2014 06:58

УДАР попередив, що розпуск ВР підвищить градус напруги у суспільстві

УДАР попередив, що розпуск ВР підвищить градус напруги у суспільстві
Валерій Пацкан. Фото: klichko.org

Народний депутат від парламентської фракції УДАР Валерій Пацкан заявив, що повернення до Конституції 2004 року дозволить переформатувати більшість у Верховній Раді і на цій підставі сформувати новий технічний уряд.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Є декілька шляхів, які в подальшому не можна буде оскаржити. Перший - Конституційний суд скасовує своє рішення, оскільки це було перевищення його повноважень. Другий – ухвалення 300 голосами у Верховній Раді закону про внесення змін до Конституції. Третій – ухвалення Конституційного акту", - зазначив Пацкан.

За його словами, наступними кроками після повернення країни до Конституції 2004 є створення нової більшості у парламенті та обрання нового його керівництва.

"Дуже позитивно, що є рішення Конституційного суду, згідно з яким депутати-мажоритарники та позафракційні мають право брати участь у формуванні депутатських груп, і це знімає питання, які зараз виникають у депутатів провладної більшості", - пояснив опозиціонер.

Він також наголосив, що партія УДАР готова до позачергових парламентських виборів, але у президента Віктора Януковича немає підстав для розпуску чинної Верховної Ради.

"У президента є лише одна підстава для розпуску парламенту, якщо парламент не працює 30 днів. Ми готові на перевибори, але зараз треба розуміти, що оголошення дострокових парламентських виборів – це пряма вертикаль і горизонталь керування однією людиною – Віктором Януковичем", - уточнив Пацкан.

На його переконання, якщо Янукович таки розпустить парламент, майдани у Києві та регіонах не розійдуться.

"Це знову призведе до підвищення градусу у суспільстві і до того, що люди знову розпочнуть більш радикальні дії", - попередив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «УДАР попередив, що розпуск ВР підвищить градус напруги у суспільстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі