вівторок, 08 жовтня 2024 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розкритикували "мирні плани" інших країн

У Зеленського розкритикували "мирні плани" інших країн
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів, у чому головна проблема так званих мирних планів. Фото: t.me/M_Podolyak

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував "мирні плани" інших країн щодо України.

Основна проблема дивних компромісних варіантів і стратегій деескалації навіть не в тому, що вони повністю суперечать прагненням України, заявив він 8 жовтня у соцмережах. Вони категорично нездійсненні, бо суперечать базовій логіці.

"Логіці, у якій очевидно, що непрограш агресора лише заохочує його до продовження експансії", - пояснив політик головну проблему подібних ініціатив.

Україна має визнати абсолютно алогічну тезу, що збиття членами НАТО російських ракет, які летять по Україні, може ще більше розпалити війну. Він зазначив, що Києву пропонують погодитися з тим, що догоджання агресору відіб'є в нього апетит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарріс відкинула ідею переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні

"Стріляти по дронах РФ можна, а по їхніх стартових майданчиках забороняється? Тобто? Збивайте стріли, а лучнику-стрілку дайте спокій, хай і далі тішиться? Залишення в небезпеці/стані замороженої війни держави на кордоні з Європою відповідає безпековим інтересам Європи, а згода України на втрату територій і мільйонів їхніх жителів - нашим українським інтересам? Якою логікою тут можна користуватися? Чи заслуговують на повагу інженери нелогічних дипломатичних конструкцій, які точно спонукають агресора підвищувати геноцидні ставки?", - поставив риторичні питання Подоляк.

Тим часом Швейцарія висловила підтримку так званій "мирній ініціативі" Китаю та Бразилії щодо війни в Україні, попри відсутність у ній згадок про Статут ООН та територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкритикували "мирні плани" інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі