середа, 16 січня 2013 09:06

В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург

В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург
"УДАРівці" переймаються, що голову делегації оберуть без них. Фото: obozrevatel.com

Українська делегація ВР у ПАРЄ повинна терміново визначитися з керівництвом делегації. Обрання керівників делегації та розподіл депутатів по комітетах має відбутися у прозорий і демократичний спосіб. Про це  заявили постійний член делегації від "УДАРу" Павло Рябікін і заступник члена делегації Ірина Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції обіцяють карати депутатів-прогульників, проте нарікають на розклад засідань

Народні депутати фракції "УДАР" вважають, що на січневу сесію у Страсбург має поїхати повноцінна делегація, з обраним керівництвом. Рябікін і Геращенко пропонують членам делегації зібратися цього тижня і визначити керівництво у Києві, наголошуючи, що немає сенсу відкладати це питання. "Обрання керівництва у Страсбурзі - це нонсенс, такої практики ще не було, подібні питання завжди розглядалися відразу після формування делегації і на сесію їхало вже повноцінне представництво українського парламенту", - заявляють представники партії.

В "УДАРі" наголошують, що список делегації був оприлюднений лише після того, як опозиція привернула увагу до спроб партії влади заблокувати вчасне формування делегації, через що зчинився скандал у ЗМІ. На думку представників "УДАРу", партія влади продовжує намагання в непрозорий спосіб обрати керівництво і визначити участь українських депутатів в роботі комітетів ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини - експерт

"Не виключаємо, що представники партії влади хочуть обрати керівництво делегації у Страсбурзі, аби у деяких опозиціонерів не було  можливості взяти у цьому участь, адже поки що невідомо, де і коли призначать ці збори. Також викликає здивування те, що відтепер в делегації буде 2 заступники керівника, що також створює дисбаланс. Багаторічна практика була - керівник і один заступник від делегації. Всі ці спроби послабити позиції опозиційних сил в делегації виглядають як непрозора і неєвропейська практика", - заявляють у партії "УДАР".

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі