вівторок, 15 січня 2013 10:00

Попеску збереже посаду керівника української делегації в ПАРЄ?

Попеску збереже посаду керівника української делегації в ПАРЄ?
Іван Попеску. Фото: polittech.org

Учора Верховна Рада сформувала новий склад української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Посаду керівника делегації швидше за все збереже Іван Попеску.

Чинна парламентська більшість контролює практично всіх членів нової делегації в ПАРЄ. 5 з 12 депутатів представляють Партію регіонів, один - Компартію, від позафракційних призначений Лев Миримський, який голосує в Раді солідарно з ПР. Українська опозиція буде представлена ??п'ятьма депутатами: "Батьківщина" отримала три голоси, УДАР та "Свобода" - по одному. З урахуванням цього пост керівника делегації швидше за все збереже Іван Попеску. Також призначено 12 заступників членів делегації з таким же фракційним представництвом, пише "Комерсант-Україна".

Згідно прийнятим нормам, депутати мають обрати керівника в Києві на загальних зборах делегації, однак цього разу звичний порядок буде порушений. "Ми вже в цейтноті. Провести засідання в Києві не встигаємо, тому зберемося в Страсбурзі в неділю ввечері напередодні відкриття сесії ПАРЄ і проведемо вибори. Голосувати будуть не 24 депутати, а тільки 12, але пропорція між фракціями збережеться, - заявив пан Попеску. - Буде затверджений також перший заступник і заступник глави делегації. Один з них буде від опозиції, другий - від більшості". Тоді ж планується розділити квоти провладних і опозиційних фракцій у комітетах ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин похвалився, що зекономив на депутатах-прогульниках 25 млн гривень

Тим часом проходить в екстреному режимі підготовка до січневої сесії ПАРЄ, що вже стала причиною невдоволення деяких народних депутатів. Так, Сергій Власенко, заступник члена делегації за квотою "Батьківщини", заявив про незгоду з тим, що на установчі збори делегації і на сесію у Страсбурзі не запрошені заступники.

"У ПАРЄ можуть і повинні приїжджати всі представники Ради, щоб включатися в роботу, брати участь у діяльності комітетів, - вважає пан Власенко. - Я маю намір поїхати, але в комітеті сьогодні сказали, що не дадуть мені дипломатичний паспорт. Тим не менше я до кінця тижня буду боротися за те, щоб відправитися в Страсбург". "За свій рахунок поїхати, в принципі, може кожен, але така людина не матиме права голосу", - парирував пан Попеску.

Зараз ви читаєте новину «Попеску збереже посаду керівника української делегації в ПАРЄ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі