вівторок, 15 січня 2013 08:55

Колесніченко хоче сформулювати в очах Заходу викривлене обличчя України - Доній

Колесніченко хоче сформулювати в очах Заходу викривлене обличчя України - Доній
Олесь Доній. Фото: novaya.com.ua

Позафракційний нардеп Олесь Доній впевнений, що будь-який законопроект від опозиції не має шансів бути прийнятий в Верховній Раді, тому вважає намір "регіонала" Вадима Колесніченка (направити законопроект про мови до Європарламенту, як приклад фашизації України) нелогічним.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"У нас є проблема із українською мовою в містах і будь-який незалежний експерт, перебуваючи в Україні, побачить, що це так. Мінімальний захист української мови сприймається українофобами, російськими націоналістами, дуже агресивно. Вадим Колеснічено — це один із прикладів дуже агресивних російських націоналістів", - висловив думку народний депутат.Окрім того, він нагадав, що "будь-який законопроект від опозиції не має шансів бути прийнятий в Верховній Раді, оскільки приймає рішення більшості, до якої належить пан Колесніченко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції таки дали представництво у делегації ПАРЄ

Доній підкреслив, що закони приймаються "такими, які максимально обмежують вплив та поширення української мови і які направлені на завершення процесу повної русифікації України. Колесніченко, до речі, постійно намагається піднімати питання про буцім-то існування утисків російської мови".

Окрім того, на його думку, "Колесніченко займається тим, аби сформулювати в очах Заходу викривлене обличчя України". Також він додав, що "так, як українській опозиції не вистачає навіть часу займатися наразі мовним питанням, оскільки важливіше питання політичних репресій, тому щодо питань в гуманітарній сфері у нас працюють тільки за кордоном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

Нагадаємо, народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що законопроект про функціонування української мови та порядок застосування інших мов в Україні, підготовлений зусиллями опозиції, суперечить міжнародним зобов'язаннями нашої держави. Тому він вирішив направити законопроект про мови до Європарламенту, як приклад фашизації України.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко хоче сформулювати в очах Заходу викривлене обличчя України - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі