понеділок, 28 березня 2022 14:52

У Росії триває прихована мобілізація: воювати в Україну відправлять злочинців

У Росії триває прихована мобілізація: воювати в Україну відправлять злочинців
В РФ відправлять на війну злочинців. Фото: https://t.me/DIUkraine

У РФ відбудеться прихована мобілізація за програмою "БАРС-2021" (Боевой Армейский Резерв Страны - Gazeta.ua).

Вона розпочнеться з 1 квітня одночасно з плановим призовом на строкову службу, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Резервісти в подальшому направлятимуться для поповнення підрозділів окупаційних військ в районах бойових дій на території України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили, скільки знищили окупантів і їхньої техніки

Відомо, що за допомогою цієї програми приховають мобілізацію ув'язнених. Зокрема, до відправки на війну в Україну готують близько 100 злочинців з колонії "Чернокозово", яка знаходиться у Чеченській республіці. Вони були засуджені за грабежі, вбивства та розповсюдження наркотиків.

Ув'язненим, які погодилися воювати, пообіцяли амністію. Однак для цього їм потрібно повернутися додому живими. Водночас їм заборонено бачитися з рідними та повідомляти їм про участь у бойових діях.

За програмою "БАРС" російські військові, які підписали контракти, отримують гроші. Загальна кількість таких осіб сягає близько 100 тис.

Росія планує відправляти своїх окупантів в Україну воювати щонайменше до травня 2022 року. Також ворог запланував відправлення військової техніки та 150 своїх армійців зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту. Пункт постійної дислокації - місто Владивосток.

Зараз ви читаєте новину «У Росії триває прихована мобілізація: воювати в Україну відправлять злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі