пʼятниця, 04 травня 2018 15:42

У прокуратурі назвали мінімальний термін завершення справи Савченко

У прокуратурі назвали мінімальний термін завершення справи Савченко
Надія Савченко та Володимир Рубан відмовляються свідчити. Фото: radiosvoboda.org

Провадження щодо підозрюваних у підготовці теракту нардепа Надії Савченко та керівника ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана триватиме щонайменше до вересня.

Такі терміни озвучив прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник на засіданні Шевченківського райсуду Києва.

"Строк тримання під вартою підозрюваного Рубана закінчується 6 травня, а до завершення досудового розслідування необхідно ще щонайменше чотири місяці. Враховуючи це, прошу продовжити підозрюваному Рубану Володимиру Володимировичу строк тримання під вартою на 60 діб в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави", - сказав прокурор.

Він розповів суду, що підозрювані не співпрацюють зі слідством.

"Савченко і Рубан поки що не надають свідчень, посилаючись на статтю 63 Конституції", - зазначив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда почала розкручувати тему Савченко

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі назвали мінімальний термін завершення справи Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі