пʼятниця, 16 лютого 2024 01:11

В Польщі затримали українця, який був агентом РФ

В Польщі затримали українця, який був агентом РФ
В Польщі затримали агента РФ з українським паспортом. Фото: Univer.PL

У Польщі співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали агента російських спецслужб.

У нього був український паспорт, інформує департамент національної безпеки канцелярії, пише PAP.

Зловмисник діяв у складі організованого злочинного угруповання і на замовлення російських спецслужб готувалася до вчинення диверсій та актів саботажу. Зокрема, йдеться про підготовку підпалу будівель у Вроцлаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянин орендував квартиру біля аеродрому, щоб шпигувати за ЗСУ

"Агентство внутрішньої безпеки отримало інформацію про те, що громадянин України, діючи за вказівкою російських спецслужб, планує вчинити на території Польщі дії, спрямовані на підпал об'єктів у Вроцлаві, які розташовані в безпосередній близькості від елементів інфраструктури стратегічного характеру", - йдеться в у повідомленні.

Затриманому висунуто звинувачення щодо участі в міжнародному організованому злочинному угрупованні, а також у плануванні диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення російських спецслужб.

Йому загрожує до 12-ти років ув'язнення.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, зокрема оборонно-промислового комплексу України.

Усі одержані відомості зловмисник пересилав у декілька чатів прокремлівських Telegram-каналів, які контролюються спецслужбами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «В Польщі затримали українця, який був агентом РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі