четвер, 24 серпня 2023 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі зробили заяву про ймовірну смерть Пригожина і попередили про небезпеку

У Польщі зробили заяву про ймовірну смерть Пригожина і попередили про небезпеку
Після смерті Євгена Пригожина "ПВК Вагнер" стане ще небезпечнішою, впевнений прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: Getty Images

Після смерті Євгена Пригожина найманців ПВК "Вагнер" контролюватиме безпосередньо Кремль.

Це в свою чергу зробить їх ще більш небезпечними. Таку думку висловив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, слова якого наводить Onet.

"Я не буду коментувати, збіг це чи ні", – заявив Моравецький, маючи на увазі авіакатастрофу, в якій, за повідомленнями, загинув Пригожин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смикався і кашляв: Путін прокоментував смерть Пригожина

На думку прем'єра, поляки здатні відповісти на це самі.

"Кураторство над групою "Вагнера" переходить безпосередньо до президента Володимира Путіна. Нехай кожен тепер сам для себе відповість, чи є група "Вагнера", яка дислокується в Білорусі, більшою чи меншою загрозою", – додав він.

Моравецький також заявив, що, безумовно, під наглядом Путіна група "Вагнера" буде ще більше використовуватися для провокацій, шантажу, нападів і "всіляких рухів у підриві політики безпеки".

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила Росавіація.

Серед уламків і тіл знайшли його телефон. Російські ЗМІ пишуть, що на борту літака Пригожина, що впав, був також і його заступник – нацист Дмитро Уткін.

Тіло Євгена Пригожина офіційно упізнано в морзі. Його впізнав один із командирів приватної військової компанії. Про це повідомили у російському Telegram-канал ВЧК-ОГПУ.

За інформацією російського Telegram-каналу, головною прикметою стала відсутність пальця

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зробили заяву про ймовірну смерть Пригожина і попередили про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі