середа, 23 листопада 2011 22:54

У Польщі надіються, що Янукович не поїде до Москви

У Польщі надіються, що Янукович не поїде до Москви

Причин для перенесення саміту Україна-ЄС наразі немає. Про це повідомив депутат Європарламенту від Польщі Павел Коваль в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву президента Віктора Януковича про можливість "паузи" в переговорах з ЄС, пише "Українська правда".

"Коли переговори завершуються, обидві сторони ведуть якусь гру, і я інтерпретую ці слова таким чином, що йому важливо привести переговори щодо останніх елементів на найякомога кращих умовах. Не можу собі уявити, що це неможливо", - зазначив депутат.

"Це нормально в дипломатії, що є такі моменти напруги перед завершенням якогось етапу", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Литви - Януковичу: успіх саміту Україна-ЄС залежить від справи Тимошенко

Коваль заявив, що "немає причин, аби відкладати парафування, на то місць немає причин, щоб мовчати про справу Тимошенко, хоча б тому, що всі в ЄС про це говорять".

"Уся Європа очікує такого політичного жесту з боку влади країни і такого підходу з боку суду, який не буде створювати проблем у цій справі, яке має ключове значення", - зазначив він.

"Тепер ключове: показати, що Україна має справедливий суд", - уточнив депутат.

Коментуючи можливість відміни саміту Україна-ЄС та поїздки президента Януковича до Москви, Коваль заявив: "Я не гадаю, що так станеться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські політики проігнорують саміт Україна-ЄС, бо не хочуть фотографуватися з Януковичем — Чорновіл

"У складні моменти, а це саме і є складний момент, що деякі хочуть аби і не було цього. Аби і не відбувалася інтеграція України з ЄС. Тому, я думаю, не треба звертати увагу на всі витоки інформації. Ми знаємо, що це елементи певної гри", - зазначив депутат.

Як відомо, раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович може взяти участь у 32-му засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС), яке відбудеться 19 грудня в Москві.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі надіються, що Янукович не поїде до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі