середа, 30 серпня 2023 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні сказали, чи вистачить грошей для потреб України

У Пентагоні сказали, чи вистачить грошей для потреб України
У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки заявили, що матимуть достатньо коштів для задоволення потреб України у військовій підтримці. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки матимуть достатньо коштів для задоволення потреб України у військовій підтримці до кінця фіскального року 30 вересня.

Раніше Міністерство оборони США виявило завищення вартості військової допомоги Києву. Ці гроші наприкінці фіскального року не вичерпаються, запевнила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Ми впевнені, що у нас буде достатньо коштів, аби задовольнити потреби України до кінця року. Але, як ви знаєте, був запит на додаткову суму. І ми сподіваємося, що Конгрес затвердить додатковий пакет допомоги", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети для HIMARS, Javelin і не тільки: США оголосили новий пакет військової допомоги

Пентагон до цього виявив завищення вартості військової допомоги на $6,2 млрд у межах пакетів, які надавались з американських запасів, додала речниця.

Цього місяця США оголошували військову допомогу, який передбачає, зокрема, боєприпаси для протиповітряної оборони та артилерійські снаряди.

З початку повномасштабної російської агресії США надали Україні військової допомоги на понад $41,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні сказали, чи вистачить грошей для потреб України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі