понеділок, 14 жовтня 2019 05:26

В Парламентській Асамблеї НАТО схвалили доповідь щодо України

В Парламентській Асамблеї НАТО схвалили доповідь щодо України
В НАТО схвалили українську доповідь. Фото: РБК

Парламентська асамблея НАТО на засіданні ухвалила доповідь щодо України, підготовлену Канадою.

Доповідь містить ґрунтовний та збалансований аналіз щодо російсько-української війни, економічних реформ, реформ у сфері оборони та безпеки та ситуації зі свободою слова в Україні, повідомив голова української делегації в ПА НАТО, депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв.

Чернєв додав, що українська сторона запропонувала правки щодо термінології подій в Україні та статусу справ з реформами в Україні. Всі важливі правки, внесені українською делегацією, були враховані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий статус Донбасу не підтримують більшість українців

Під час обговорення Україну підтримали Литва, США, Грузія, Туреччина.

Окрім того, в резолюцію до доповіді про загрози розповсюдження ядерного озброєння українська сторона внесла пункт щодо нагадування про невиконання Будапештського Меморандуму. В доповідь щодо кіберзагроз також були внесені важливі для України правки, зазначив Чернєв.

Вперше за 22 роки Парламентська асамблея НАТО відхилила найбільш суперечливу доповідь про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів на підставі зауважень української делегації.

Зараз ви читаєте новину «В Парламентській Асамблеї НАТО схвалили доповідь щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі