вівторок, 09 серпня 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП озвучили умову поїздки Зеленського саміт G20. В Кремлі відреагували

В ОП озвучили умову поїздки Зеленського  саміт G20. В Кремлі відреагували
Зеленський поїде на саміт G20, якщо там буде Путін. Фото: РБК Україна

Президент України Володимир Зеленський може відвідати осінній саміт G20 в Індонезії, якщо на ньому буде присутній російський диктатор Володимир Путін.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Він наголосив, що Зеленський повинен перебувати на території України і онлайн-формати дозволяють ефективно працювати на будь-яких самітах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна закінчиться не за Путіна – Офіс президента

Водночас Подоляк зауважив, що якщо на саміт приїде Путін, то українська делегація повинна буде обміркувати необхідність своєї присутності на цьому саміті наживо.

"Тому що присутність Путіна в будь-якому місці, на будь-якому саміті побічно означає, що організатори саміту легітимізують позицію Росії, яка напала на суверенну державу. Ви ніби даєте таким чином знати всім іншим: дивіться, ми вважаємо, що Росія мала право прийти і вбити українських дітей. Треба так до цього ставитися", – зазначив Подоляк.

В Кремлі вже відреагували на слова Подоляка.

Там заявили, що передумов для зустрічі Зеленського з Путіним на саміті G20 нібито "поки що немає".

"Ми можемо лише де-факто констатувати ту ситуацію, яка є зараз. Поки що передумов для такої зустрічі немає", – сказав секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Європа має допомогти Україні виграти війну, яку розвʼязала Російська Федерація, оскільки від цього залежить і місце європейської спільноти у наступному сторіччі.

Президент РФ Володимир Путін хоче повністю захопити Україну і знищити її, але на цьому він не зупиниться, наголосив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Le Figaro.

Зараз ви читаєте новину «В ОП озвучили умову поїздки Зеленського саміт G20. В Кремлі відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі