понеділок, 17 жовтня 2022 01:59

В окупованому Мелітополі примусово мобілізували тисячі людей – мер

В окупованому Мелітополі примусово мобілізували тисячі людей – мер
Окупанти хапають мелітопольців прямо на вулицях. Фото: espreso.tv

Російські окупанти вже мобілізували тисячі жителів тимчасово захопленого Мелітополя до лав окупаційних військ. Мобілізація проводиться виключно в примусовому порядку.

Росіяни створюють так звані "добровольчі батальйони", куди зганяють мелітопольців, розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В тимчасово окупованому Мелітополі колаборантам роздали вогнепальну зброю

Він підтвердив, що після проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти почали масово забирати українських громадян до лав російських військ. Забирають прямо на вулиці, приганяють у військкомат або комендатуру, можуть пізніше відпустити, але все одно ставлять на облік; але частіше мобілізують.

"В цілому в Мелітополі забрали три тисячі жителів в якісь псевдодобровольчі батальйони, і мобілізація, на жаль, триває"- підсумував мер.

Раніше Федоров розповів, що окупанти сотнями вивозять на територію РФ дітей. Це прямий воєнний злочин.

Крім того, в окупованому Мелітополі українцям не дозволяють користуватися лікарнями. Всі лікувальні установи битком забиті пораненими окупантами.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Мелітополі примусово мобілізували тисячі людей – мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі