субота, 15 жовтня 2022 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

На захоплених територіях окупанти не пускають цивільних у лікарні ‒ Федоров

На захоплених територіях окупанти не пускають цивільних у лікарні ‒ Федоров
Міський голова Мелітополя Іван Федоров каже, що у Токмаку люди не можуть отримувати медичну допомогу. Фото: suspilne.media

У тимчасово захопленому росіянами Мелітопольському районі Запорізької області окупанти заблокували доступ цивільних людей до медичної допомоги.

Зокрема, у Токмаку люди не можуть отримувати екстрену і планову медичну допомогу. Про це 15 жовтня повідомив у Telegram міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, місцева лікарня переповнена пораненими російськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На базі окупантів у Мелітополі знову "бавовна": перші подробиці

"Але є в цьому і гарна новина. Наші Збройні сили настільки вдало б'ють по ворогу на Запорізькому напрямку, що окупанти вже не знають куди відправити поранених і ліквідованих військових", ‒ зазначив Федоров.

Він також повідомив, що в черговий раз до мелітопольського моргу привезли "Урал" з тілами ліквідованих російських окупантів.

"Тож "друга армії світу" зазнає значних втрат, але при цьому традиційно кошмарить цивільних і провокує чергову гуманітарну катастрофу", ‒ додав Федоров.

У тимчасово захопленому росіянами Мелітопольському районі Запорізької області лікарні здебільшого зачинені. До того ж окупанти не привозять до медзакладів жодних ліків. Натомість змушують місцевих здавати кров для російських військових.

У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі колаборантам роздали вогнепальну зброю.

З тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей українських дітей хочуть вивезти до Криму та Росії. Херсонські колаборанти вже офіційно попросили російську владу організувати виїзд і подальше навчання дітей у російських школах.

Зараз ви читаєте новину «На захоплених територіях окупанти не пускають цивільних у лікарні ‒ Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі