пʼятниця, 27 травня 2011 15:25

В Одесі затримали "унсовця" за підпал підлеглих Януковича

В Одесі затримали "унсовця" за підпал підлеглих Януковича

Сьогодні зранку в Одесі міліція затримала активіста УНА-УНСО, журналіста Богдана Осинського. В його помешканні було проведено обшук. Хлопця звинувачують у січневому підпалі одного з офісів одеської організації Партії регіонів.

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua голова громадської організації "Свободна Одеса", в.о. керівника одеської обласної організації УНА-УНСО Володимир Ущаповський, це - "політична провокація".

"Я знаю Богдана. Він просто не здатний на дії, які йому інкримінують. Його намагаються звинуватити у співучасті у підпалі. Невідомо, чи був взагалі в Одесі підпал якогось районного офісу Партії регіонів" - зазначив Ущаповський.

За його словами, Осинський ніколи не йшов на такі радикальні кроки, але за своєю громадською позицією, як журналіст, "він досить принциповий".

"Тиждень чи два тому він був у прямому ефірі на проросійському телеканалі АТВ, власником якого є лідер відверто антиукраїнської партії "Родина" Марков. Богдан досить непогано там виглядав на загальному тлі. Він мав кілька опонентів і зміг перед ними відстояти свою систему поглядів... Хлопець давно своєю політичною та громадською позицією звернув на себе увагу ворогів України, тієї ж Партії регіонів", - зазначив "унсовець".

Він наголосив, що таких, як Богдан, в Одесі досить не багато патріотів - можна перелічити по пальцях.

Зараз Осинський перебуває у Малиновському райвідділі міліції міста Одеса. Слідчий в його справі - капітан міліції Малиновського районного відділу Бабаєв.

"У Богдана це перше зіткнення з нашими "поліцаями". Вони спробують на нього зараз чинити сильний тиск - його намагаються допитувати і добитись від нього обмовлення цілої низки невинних людей, які мають проукраїнську позицію і є політичними супротивниками Партії регіонів, а також таких партійок як "Родина", - додав Ущаповський.

За його словами, затриманому вже знайдено адвоката, але його не пускають до підзахисного.

"Міліція відбріхується. Іншого вона зараз і не може робити - лише брехати", - зауважив активіст, уточнивши, що оперативні працівники можуть пропонувати Богдану Осинському "сдєлку": назвати потрібних людей, які нібито винні у тих чи інших, можливо навіть вигаданих, злочинах, а за це обіцяти хлопцю підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі затримали "унсовця" за підпал підлеглих Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі