четвер, 21 жовтня 2010 13:41

В Одесі проведуть марш проти дискримінації російськомовних

В Одесі проведуть марш проти дискримінації російськомовних

4 листопада в Одесі пройде святкова хода на честь Дня єдності народів Русі під девізом "Єдність - російському світу". Метою акції є протест проти дискримінації російської мови та етноциду російськомовного населення. Організаторами акції виступили "Славянское Единство" та "Русское Черноморское Казачество".

У повідомленні організаторів акції наголошується, що цей марш буде символом "сильного прагнення споконвічних слов'янських народів Русі" консолідувати зусилля щодо відродження "великої Батьківщини".

Учасники акції мають намір об'єднатися заради "порятунку від тотальної деградації" і "втрати слов'янської духовності".

"Цим маршем ми закликаємо русичів відкинути убік нав'язуючі нам ворогами приводи для міжусобної ворожнечі та розколу. Зупинити процес відведення між російськими і українськими братами. Ця ворожнеча смертельна для слов'янського світу, для всієї Русі і для кожного з нас", - стверджують вони.

У прес-релізі також висловлюється протест "проти дискримінації великої і могутньої мови, заборони на російську мову в кінотеатрах, російськомовної реклами на вулицях, зачистки та зняття з ефіру російськомовних телеканалів і радіостанцій, з масовим закриттям шкіл з російською мовою навчання".

Все це організатори називають яскравим і неприкритим культурним "етноцидом російської мови та російськомовного населення України".

Наголошується, що заборона російської мови є "найтяжчим злочином проти своєї історії": "Це плювок в обличчя багатьом поколінням своїх предків".

Крім того, учасники маршу закликають припинити "етнічний геноцид нації докорінно" і "зупинити поступове впорядкування нашої землі усілякими іноземцями".

Учасники маршу обіцяють голосно сказати "НІ міжусобній слов'янській ворожнечі" і показати, що росіяни й українці можуть "знову стати господарями на своїй землі".

Нагадаємо, 2 листопада на сесії Одеська обласна рада має намір надати російській мові статус регіональної.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «В Одесі проведуть марш проти дискримінації російськомовних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі