субота, 08 березня 2014 11:45

В. о. міністра оборони України розповів про кількість російських військ в Криму

В. о. міністра оборони України розповів про кількість російських військ в Криму
Фото: ua.korrespondent.net

Близько 18 тисяч російських військовослужбовців знаходяться в даний час на території АР Крим, з них 6 тис. - з військ спецпризначення.

Про це сказав в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх на зустрічі з послом Великобританії і Північної Ірландії в Україні Саймоном Смітом, повідомляє прес-служба Міноборони.

"На даний час на території автономії перебувають близько 18 тисяч російських військовослужбовців, з них 6 тисяч - спецназ, в той час як відповідна міждержавна угода передбачає розміщення тільки 12500 військовослужбовців", - сказав він.

Тенюх також підкреслив, що під час спілкування з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу отримав відповідь, що " військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації в Криму немає".

"Аналогічна відповідь почув від свого російського колеги і начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Михайло Куцин. Однак, за наявною у нас інформацією, російська сторона порушила всі статті міждержавних домовленостей щодо функціонування Чорноморського флоту і його перебування на території України", - пояснив і. о. міністра оборони України.

У свою чергу, Сміт зазначив, що Великобританія продовжує серйозну й наполегливу підтримку зусиль України щодо припинення зовнішньої агресії, збереження територіальної цілісності та недоторканності української держави.

 

Зараз ви читаєте новину «В. о. міністра оборони України розповів про кількість російських військ в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі