пʼятниця, 06 березня 2015 10:51

У НАТО пов'язують вбивство Нємцова з подіями на Донбасі

У НАТО пов'язують вбивство Нємцова з подіями на Донбасі
Фото: think.mk

У НАТО вважають, що вбивство російського опозиціонера Боріса Нємцова пов'язано з подіями в Україні.

Про це заявив заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу під час свого виступу в Ризі, передає Громадське.ТБ.

Вершбоу нагадав, що Нємцов для багатьох опонентів останнім часом був насамперед противником військової участі Росії в конфлікті на Донбасі.

"Мета президента Путіна, здається, полягає в ослабленні України і придушенні альтернативної думки в Росії з тим, щоб запобігти появи російського Майдану. Після жорстокого вбивства Бориса Нємцова минулої п'ятниці ми бачимо, що жертви є не тільки на сході України. Хоча ми і не знаємо, хто натиснув на курок, ми розуміємо, що Борис Нємцов був захисником демократії та противником втручання Росії в події в Україні – тобто був одним із тих, кого офіційна російська пропаганда називає "зрадниками" і "п'ятою колоною"", - сказав він.

Варто зазначити, що опозиціонер Борис Нємцов завершував роботу над доповіддю про участь російських військ в українській війні, але тримав велику частину в голові й уникав обговорення, боючись, що його прослуховують.

"Він підготував уже зміст доповіді. У мене є всі матеріали для доповіді. Вони були у відкритому доступі, ролики, є всі посилання. У них всі відмітки його збереглися, все, що він вважав важливим", - заявила помічниця Нємцова Ольга Шоріна.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО пов'язують вбивство Нємцова з подіями на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі