четвер, 09 жовтня 2008 19:27

В МЗС задоволені еволюцією позиції Росії у питанні Голодомору

Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич зазначає, що позиція російської сторони у питанні Голодомору 1930-х років еволюціонує від невизнання поняття "голодомор" до неприйняття тільки поняття "геноцид".

"Хоча хотів би зазначити: позиція Росії (у питанні Голодомору) еволюціонує. Пригадаємо, десь на старті, коли тільки почали вести міжнародні переговори щодо питань невизнання Голодомору, то Росія не визнавала навіть і поняття голоду. А зараз уже... можна сказати, стає згідною з тим, що був голод, але відкидає поняття Голодомору як геноциду, як цілеспрямованої політики сталінсько-комуністичного режиму", - сказав Кирилич.

Він нагадав, що Голодомор став трагедією для мільйонів українців, і про це свідчать архівні документи. За його словами, питання Голодомору - це "вже далеко не політика, а скорбота за безневинно убитими українцями".

"І проблема полягає у тім, що Москва людську трагедію намагається перенести у площину політики, щоб таким чином перешкодити визнанню міжнародною громадськістю трагедії людства - Голодомору. Складається дивне враження, що для Кремля визнати правду виглядає начебто як скоїти злочин", - підкреслив прес-секретар МЗС України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС задоволені еволюцією позиції Росії у питанні Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі