неділя, 01 грудня 2019 23:33

В МЗС відреагували на слова віце-спікера Держдуми РФ про "відділення областей"

В МЗС відреагували на слова віце-спікера Держдуми РФ про "відділення областей"
МЗС відповіло Володіну. Фото: Кореспондент

Заступник глави українського МЗС Василь Боднар заявив, що слова віце-спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна про ймовірний вихід кількох областей зі складу України є класичним зразком маніпуляцій, якими традиційно користується Кремль.

"Формулювання "малі народи" ніколи не використовувалася в Україні, оскільки всі народи, етноси, етнічні групи абсолютно рівні у своїх правах, користуються однаковими гарантіями захисту. Зате, в Росії домінує подібний дискримінаційний поділ на т.зв. "великі" і "малі" народи, відповідно, "великими" і "малими" правами", - написав він у Facebook.

За словами Боднара, провокаційний тон заяви російського політика цілком укладається в логіку гібридної агресії Росії проти України.

"Очевидно прагнення розпалити міжнаціональну ворожнечу в Україні. Хоча права національних меншин в повній мірі забезпечені українською державою. Наприклад, російська спільнота в Україні має всі можливості для розвитку своєї національної ідентичності, включаючи мову, культуру, традиції, релігію, а також систему захисту своїх прав", - підкреслив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть ввести ЗНО з іноземної мови для магістратури

Як зазначив заступник голови МЗС, українська ідентичність в Росії зазнає гоніння, оскільки відсутні школи, закриваються бібліотеки, в тюрмах містяться політв'язні. Він додав, що аналогічне ставлення спостерігається і до кримськотатарської народності в анексованому Криму.

"Таким чином, справжня мета заяви Володіна - це відвернути увагу світової громадськості від політики утиски і залякування Кремля на тимчасово окупованих територіях України, а також в середині Росії. Треба, щоб правоохоронні органи України вивчили зазначені висловлювання російського чиновника на предмет порушення законодавства України. На мою думку, тягне на кримінал! " - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Володін прокоментував закон про українську мову і прийшов до висновку про те, що якщо в Україні збережеться "націоналізм і утиск малих народів", то зі складу країни вийдуть кілька областей.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС відреагували на слова віце-спікера Держдуми РФ про "відділення областей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі