середа, 29 жовтня 2008 15:58

В МЗС кажуть, що і нам є що врахувати по відношенню до Росії

В МЗС кажуть, що і нам є що врахувати по відношенню до Росії
Російська сторона намагається під будь-яким приводом виставити Україну як непрямого винуватця дій РФ в її озброєному конфлікті з Грузією, - заявляє керівник департаменту контролю над озброєннями і військово-технічної співпраці МЗС України Олександр Никоненко.

"Чим можна пояснити дії російських дипломатів? Не інакше як спробою під будь-яким приводом виставити Україну непрямим винуватцем дій Росії в її озброєному конфлікті з Грузією", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

"Як нам здається, сукупно упереджена тональність цих коментарів має єдину мету - виправдати власну агресію до Грузії, активно формуючи образ головного опонента своєї політики на Південному Кавказі, при цьому, вибравши мішенню не великі, могутні США, ЄС або НАТО, а дружню Україну", - сказав дипломат.

Він додав, що Україна завжди дотримувалася, і дотримуватиметься позиції: "від друзів не відмовляємося, незважаючи на обставини".

Аналізуючи вислови заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова, Никоненко підкреслив, що той наводить упереджені статистичні дані, що стосуються населення Грузії.

За словами українського дипломата, Київ чітко дотримується міжнародного законодавства у сфері експорту зброї. Крім того, зазначив він, Україна надає всі ці дані в реєстр ООН, хоча, згідно нормативно-правовій базі, може не надавати дані про постачання важкого наступального озброєння. "Ми робимо це по добрій волі", - підкреслив Никоненко.

Коментуючи вислови президента РФ Дмитра Медведєва про те, що Росія враховуватиме факт постачань зброї Україною до Грузії при подальшій співпраці, дипломат сказав: "Ви ж розумієте, що враховувати і нам є що по відношенню до Росії".

Никоненко закликав російську сторону до конструктивізму в подальшому діалозі двох країн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС кажуть, що і нам є що врахувати по відношенню до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі