пʼятниця, 09 травня 2014 12:41

Спецтема: Війна на Донбасі

В Маріуполі біля управління міліції стрілянина, є поранені

Сьогодні, 9 травня, приблизно о 10.30, в центрі Маріуполя почалася стрілянина.

Як повідомляє маріупольське видання 0629 постріли звучать біля міського УВС і військової частини Нацгвардії.

У прес-службі міліції поки не коментують ситуацію. Очевидці ж говорять про те, що якісь люди намагаються захопити Маріупольське управління міліції і військову частину.

За даними медслужби міста, дійсно, в центрі стріляють з автоматів. За інформацією на цю годину, 4 людини госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Зараз центр міста перекривають для транспорту і перехожих.

У соцмережах інформують, що сторони аеропорту в Маріуполь увійшла бронетехніка із прапорами України. По місту їдуть БТР і БМП. Збивають дерева і таранять машини, повідомляють очевидці.

Близько 12.30 перший поверх міськради загорівся. У центрі чутні постріли. На проїжджій частині пр. Леніна видно сліди від гусениці БМП. По проспекту Леніна проїхало 5 БМП і 1 БТР.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук політик Олег Ляшко, управління внутрішніх справ у Маріуполі штурмували озброєні терористи.

"У нас - кілька поранених, деякі важко. З боку нападників - троє вбитих. Атаку намагаємося відбити. Проти наших професійно діють російські спецназівці ГРУ", - написав кандидат у президенти.

Пізніше він написав, що терористи, орієнтовно 30 осіб, захопили два поверхи приміщення УВС.

За повідомленням Ляшка, терористи стріляють з автоматичної зброї, використовують гранати.

Зовні на допомогу українським військовим прибули три БТР.

"З будівлі напроти поліклініки проти нас працюють російські снайпери. Серед терористів - вісім убитих, наші всі живі, але багато поранених", - написав він.

Пізніше він додав: "Приміщення УВС Маріуполя повністю блоковано по периметру нашими військами в технікою. Терористи забарикадувалися всередині і відстрілюються".

Зараз ви читаєте новину «В Маріуполі біля управління міліції стрілянина, є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі