неділя, 18 травня 2014 14:49

В Криму багатотисячні мітинги кримських татар стримував краснодарський ОМОН

В Криму багатотисячні мітинги кримських татар стримував краснодарський ОМОН
Фото: ukr-online.com

У селищі Ак-Мечеть, на околиці Сімферополя, відбувається всекримський траурний молебень, присвячений 70-й річниці депортації кримських татар.

На мітингу зібралися понад 10 тисяч людей. Вони тримають у руках кримськотатарські прапори і плакати з різними гаслами, скандують: "Ватан! Міллет! Кирим! (Батьківщина! Народ! Крим!)", пише кореспондент Крим.Реаліі.

Мітинг почався з молебню, який провів муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв. Також тут присутній глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а "офіційну владу" Криму представляє "віце-прем'єр республіки" Ленур Іслямов. Протягом усього мітингу над присутніми кружляють кілька військових вертольотів. Учасники мітингу спочатку освистували їх, а потім припинили звертати увагу.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, "російські окупанти в Криму здійснюють потужну протидію траурним мітингам кримських татар, присвяченим 70-ій річниці депортації".

"Всього в подібних мирних акціях , що проходять в різних містах Криму , за нашими даними , бере участь близько 60 тис кримських татар. Найбільш масштабний мітинг пройшов у Сімферополі - в ньому взяло участь близько 20 тис людей. У тому числі, які прибули з Керчі, Джанкоя, Бахчисарая, Алушти тощо", - написав він.

"Кримська міліція, а також прибувший з Краснодара ОМОН, всіляко протидіяли прибуттю учасників мирних акцій, присвячених 70-річчю депортації, до Сімферополя. На автотрасах на під'їзді до міста були виставлені посилені пости. Під різними приводами на водіїв транспортних засобів, що перевозять кримських татар, складалися протоколи, були відзначені спроби затримання громадян під надуманими приводами", - додав Тимчук.

За іформацією ІО, пости на автотрасах заздалегідь отримали інформацію про автотранспорт, що перевозить кримських татар, по лінії ФСБ РФ.

Нагадаємо, 18 травня, у Криму відзначають 70-у річницю депортації кримських татар. Сепаратистська "влада" Криму не дала кримським татарам провести щорічний мітинг. Площу Леніна в Сімферополі оточили військові. Всім, хто планували брати участь в акції, організатори запропонували поїхати в селище Ак-Мечеть і провести молебень там. 

Зараз ви читаєте новину «В Криму багатотисячні мітинги кримських татар стримував краснодарський ОМОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі