середа, 28 серпня 2013 11:12

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

В Європарламенті почалося спецзасідання щодо тиску Росії на Україну

В Європарламенті почалося спецзасідання щодо тиску Росії на Україну
Фото: panoramanews.ru

Сьогодні о 10.00 за київським часом комітет у закордонних справах Європейського парламенту відкрив спеціальне засідання щодо торгових суперечок між Україною та Росією, а також щодо ситуації в Єгипті.

Про це повідомляє інформ-служба "ВВС-Україна"

"Комітет у закордонних справах скликав спеціальне засідання для обговорення силової тактики Росії щодо недопущення підписання Україною Угоди про Асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС", - йдеться в повідомленні Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Легко відзначати річницю Голодомору в Канаді. А ви попробуйте в Москві"

Європейці вказали, що Росія попередила Україну, що на неї чекають подальші торгові обмеження у випадку зближення країни із західними сусідами.

Повідомляється, що в дискусії візьмуть участь опозиціонери Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

"Росія хоче, щоб Україна приєдналася до Митного союзу з Білоруссю та Казахстаном, що є несумісним з угодою про асоціацію з ЄС", - йдеться в офіційному повідомленні.

Також зазначається, що якщо Україна продемонструє прогрес у сфері реформування виборчого права та системи правосуддя, Угода про Асоціацію може бути підписана 28-29 листопада під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті почалося спецзасідання щодо тиску Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі