середа, 28 вересня 2011 14:04

В Єврокомісії стурбовані ініціативою прокурора засудити Тимошенко на 7 років

В Єврокомісії стурбовані ініціативою прокурора засудити Тимошенко на 7 років

Європейська комісія стурбована пропозицією прокурора засудити екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі і знову закликає українську владу поважати верховенство права.

Ця ситуація також обговорюватиметься на саміті Східного партнерства в Варшаві 29-30 вересня.

"Ми дуже стурбовані запитом прокурора в суді щодо Юлії Тимошенко засудити його на 7 років. Розуміючи, що суд скоро буде завершено, ми хочемо знову підкреслити українській владі необхідність поважати верховенство права, справедливий і незалежний судовий процес", - заявила в середу в Брюсселі представник Європейської комісії Майа Кочьянчіч.

Представник ЄК знову заявила про "небезпеки виборчого використання судових заходів".

"Ми підкреслюємо важливість гарантувати максимальну прозорість розслідування, переслідування та суду. Ми вважаємо, що ці принципи особливо важливі в країні, з якою ми маємо намір поглиблювати відносини, які будуть побудовані на політичній асоціації", - підкреслила вона.

Кочьянчіч також вважає, що це питання буде обговорюватися на саміті Східного партнерства. "Ми очікуємо, що буде неможливо уникнути цієї проблеми", - сказала представник ЄК.

Зараз ви читаєте новину «В Єврокомісії стурбовані ініціативою прокурора засудити Тимошенко на 7 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі