понеділок, 05 серпня 2013 14:46

В Донецьку заарештували голову "Батьківщини"

В Донецьку заарештували голову "Батьківщини"
Констянтин Матейченко. Фото: batkivshina-don.at.ua

5 серпня заарештувано голову Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Костянтина Матейченко.

Про це стало відомо з заяви, оприлюдненої на офіційному сайті політсили.

"Переслідування лідера донецьких опозиціонерів розпочалося під час його активної участі у парламентській виборчій кампанії, в якості кандидата у народні депутати, постійного неформального спілкування з людьми. Адже влада робить усе можливе аби не допустити, щоби у вотчині Віктора Януковича громадяни отримували об'єктивну інформацію про кризу в економіці та соціальній сфері, аби зростали опозиційні настрої. Тому в антизаконний спосіб, застосовуючи увесь репресивно-каральний державний апарат, придушує осередки опозиційних партій, вибірково застосовує кримінальне законодавство для переслідування опозиційних партійних лідерів на Донеччині, зокрема Константина Матейченка", - йдеться у заяві партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьом депутатам таки дозволили зустрітися з Тимошенко

Також у повідомленні зазначається, що "Батьківщина" наполягає на негайному звільненні Константина Матейченка.

"Партія ВО "Батьківщина" наполягає на негайному звільненні Константина Матейченка, який був кинутий до в'язниці внаслідок незаконного свавільного та політично вмотивованого судового рішення, покарання усіх винних у політично вмотивованих арештах та ув'язненях", - вказано у заяві.

Зараз ви читаєте новину «В Донецьку заарештували голову "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі